Aksak Maboul speelt in binnen- en buitenland

Vijftien muzikanten bewerkten de songs en de coverart van 'Figures'.

Naar aanleiding van de release van het dubbelalbum ‘Figures’ (2020) hebben vijftien artiesten nummers van de comebackplaat van de legendarische "experimentele popgroep" Aksak Maboul opnieuw opgenomen.  ‘Figures’, het eerste nieuwe album in meer dan drie decennia, werd uitgebracht tijdens de eerste Covid-19 lockdown, dus bye bye festivals en concerten. De band is dus extra blij om zowel deze ep's met nieuwe remixes voor te stellen en eindelijk ook nieuwe live data te kunnen aankondigen.

Deze uiteenlopende, kleurrijke interpretaties variëren van eenvoudige remixes tot reconstructies en coverversies, of een combinatie van dit alles. Ze zijn nu klaar om uitgebracht te worden op twee afzonderlijke lp's in beperkte oplage of via twee digitale albums.

Bij de remixers vind je experimentele popgrootheden The Notwist (DE), Cate Le Bon (GB), Kate NV (RU) en Vanishing Twin (GB),  gerespecteerde namen uit de elektronica/ electro als Felix Kubin (DE), Tolouse Low Trax (DE), Hello Skinny aka Tom Skinner (Thom Yorke's nieuwe bandmaat in het Smile project, GB), Matias Aguayo (CL/DE) en Stubbleman aka Pascal Gabriel (GB/BE), gerespecteerd experimentalist Carl Stone (US), opkomende beat makers Shungu (BE) en ohh_luuu (US), Nihiloxica's Spooky-J (GB) en Chicago house veteraan Jordan Fields (US).

De collectie wordt afgerond met vier reworks door Aksak Mabouls frontman Marc Hollander.

Live speelt Aksak Maboul op 14 oktober in Het Bos te Antwerpen, op 6 november in Muziekclub N9 te Eeklo, op 14 november op Le Guess Who? in Utrecht, op 1 december in de Beursschouwburg te Brussel en dan zijn er ook nog buitenlandse shows in Parijs, Keulen en Barcelona.

13 oktober 2021
Marc Alenus