Aftellen naar nieuw album van The Progerians

Het Brusselse The Progerians (voorheen ook gekend als The Fabulous Progerians en The Mighty Progerians), brengen op 24 mei via het Brusselse label Mottow Soundz hun tweede album 'Crush The Wise Men Who Refuse To Submit' uit, een dag later stellen ze hun album feestelijk voor in de lokale alternatieve muziektempel Magasin 4 samen met de vrienden van Your Highness en Sons of Disaster. 

Als zoethouder tot volgende week, waren de Brusselaars zo vriendelijk met ons in première het nummer Graven te delen. Voor het nummer haalde de band inspiratie uit verschillende groeperingen, hetzij politiek, hetzij religieus, hetzij sociaal; hoe de verhouding zijn in die groeperingen en wat er gebeurt als er een groep de bovenhand krijgt en de regels mee gaat bepalen voor de rest. En hoe eenmaal de regels zijn bepaald er niet meer gesproken wordt over vertrouwen en of de regels wel correct zijn. 

Het album zelf kan al via de webshop van Mottow Soundz besteld worden, trouwens het label tekende eerder dit jaar al voor de release van My Diligence en eind vorig jaar voor die van La Muerte. Beiden eveneens harde Brusselse bands, met andere woorden, liefhebbers van het stevige werk hebben er weer een fijn label bij.

15 mei 2019
Bert Gysemans