Affiche Jazz Middelheim compleet

Deze zomer is er geen reden om je geluk in het buitenland te zoeken, het Park Den Brandt, daar zullen je dromen uitkomen.

Op 10 augustus sluit Logan Richardson zich aan bij het jazztrio FONS., Het resultaat van een coachingproject in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Op 11 augustus zullen zowel volwassenen als kinderen dol zijn op Jazz Loves Disney, dat Disney-klassiekers nieuw leven inblaast. Gerenommeerde pianist Fred Hersch zal het festival betoveren met zijn trio en saxofonisten Robin Verheyen, (artist-in-residence dit jaar) en Ben Sluijs zullen elk met hun kwartet verrassen.

Op zondag 12 augustus sluit de legendarische Archie Shepp het festival af met een eerbetoon aan de grote saxofonist John Coltrane. Het Verheyen-Baron-De Looze Trio brengt twee van de grootste Belgische jazzmannen (saxofoon en piano) samen met de beroemde Amerikaanse drummer Joey Baron. Het Belgische trio Aka Moon en jazzavant-garde Mâäk Spirit vieren respectievelijk hun vijfentwintigste en twintigste jubileum op Jazz Middelheim.

Jazzfans, we ontmoeten elkaar deze zomer in Antwerpen!

De zevenendertigste editie van Jazz Middelheim vindt plaats van 9 tot 12 augustus in Park Den Brandt in Antwerpen. De verkoop van tickets - combitickets inbegrepen! - loopt op www.jazzmiddelheim.be en bij Fnac.

9 mei 2018
Marc Alenus