Action Bronson rapt voor dolfijnen

Het album kreeg de naam ‘Only For Dolphins’ en zal verschijnen op 25 september via Loma Vista Recordings.

Action Bronson rapt voor dolfijnen

Voor wie aandachtig naar de recentste releases van de Amerikaanse MC heeft geluisterd, komt de titel van het album wellicht niet als een verrassing. Op zijn laatste langspeler ‘White Bronco’, die in 2018 uitkwam, rapte hij namelijk: “My next album’s only for dolphins”. Dat Action Bronson een man van zijn woord is, dat weten we nu ook.

Op ‘Only For Dolphins’ zal Bronson zijn voorliefde voor experimentele muziekgenres en -geluiden de vrije loop laten. Zo zullen volgens een persbericht onder meer Turkse psyche, knuffelrock, Franse filmmuziek en reggae aan bod komen. Onder meer The Alchemist, Budgie, Daringer en Action Bronson zelf hebben de productie van het album op zich genomen.

De ietwat opmerkelijke titel van het album is te danken aan Action Bronsons fascinatie voor dolfijnen: “The dolphin is one of the most intelligent creatures ever created on whatever planet we're on. They have their own way of communicating. They have nuance and intangibles like we do”. Naast de release van een album, zal Bronson verder nog dolfijnenknuffels, een eigen parfum en een eigen ijssmaak uitbrengen.

Na eind juli met Latin Grammys de eerste single van het album uit te brengen (die overigens gepaard ging met een hilarische videoclip), trakteert Bronson ons vandaag op de tweede single Golden Eye, die je via onderstaande link kan beluisteren:

10 september 2020
Hannes Deraedt