Acid Arab is toe aan nummer drie

De band stelt het nieuwe album voor op een internationale tournee, die nu begint, doorgaat in 2023 en Belgie tweemaal aandoet.

Het derde album van het Frans-Algerijnse collectief Acid Arab heet '٣' (Trois) en staat gepland voor een release op 3 februari. Na Halim Guelil komt het collectief vandaag met nieuwe single Ya Mahla en de aankondiging van het album en een tournee. Die brengt de band voor een releaseconcert naar de  Ancienne Belgique op 17 februari en naar TRIX op 8 april.

Voor Ya Mahla werd Acid Arab opnieuw herenigd met de Syrische zanger Wael Alkak (die oorspronkelijk bedoeld was als de eerste toetsenist van de band). "Het voelde geweldig om met Wael aan een track te werken, bijna tien jaar na onze eerste ontmoeting", zegt Acid Arab. "De teksten zijn bijna hymne-achtig: "Wat een mooi woord, 'Vrijheid' / Ik groet het Arabische volk / Wat een mooi woord, 'Vrijheid' / Ik groet de Arabische revolutionairen". Een sterke, activistische boodschap voor een stuwende, clubgerichte tweede track.

 

13 december 2022
Marc Alenus