Acht jaar geleden was een reünie van The Smiths dichtbij

Als we onze redacteurs op het eind van het jaar vragen welke band ze ooit terug graag samen zouden willen zien komen, komt de naam van The Smiths regelmatig boven drijven. Wel, uit de biografie van Johnny Marr, destijds gitarist bij de band, had het in 2008 niet veel gescheeld of het was tot een reünie gekomen.

In ‘Set The Boy Free’ verhaalt Johnny Marr dan hij en zanger Morrissey in september 2008 elkaar ontmoetten en serieus overwogen om de band nieuw leven in te blazen. Vier dagen later werd het idee voor eens en altijd begraven.

In een uittreksel dat gepubliceerd werd in The Guardian geeft de man toe dat ook hij opgewonden raakte bij het idee van een reünie, maar dat de communicatie tussen hem en zijn voormalige frontman stopte en “things went back to how they were and how I expect they always will be.”

In het interview met The Guardian dat het uittreksel bevat, vertelt Marr dat hij het vroeger niet alleen muzikaal, maar ook op politiek vlak met Morrissey goed kon vinden. Dat is vandaag wel anders nu Morrissey de Brexit iets geweldigs noemde.

31 oktober 2016
Marc Alenus