Acht eclectische namen voor Dranouter

Bazart, Het Zesde Metaal, CC Smugglers, Chantal Acda, Die Anarchistische Abendunderhaltung, Les Poules à Colin, Skinny Lister en Du Bartàs, dat zijn de nieuwe namen op de affiche van Dranouter 2017.

Met Bazart en Het Zesde Metaal zal er dus heel wat MIA-edelmetaal naar het Heuvelland afzakken en hen moeten we jullie niet meer voorstellen.

CC Smugglers is een onbekendere naam, al stond de band al op festivals als Glastonbury en Rock Werchter. Zij brengen swing, jazz, country, ragtime en vrolijke bluegrass, gecombineerd met hedendaagse invloeden als hip hop en en dancehall.

Die Anarchistische Abendunterhaltung bestaat dit jaar een kwart eeuw en viert dat binnenkort met een dubbelalbum waarmee de band terugblikt op die periode. Voor wie niet opgroeide met Die Anarchistische Abendunterhaltung: denk klassieke muziek gespeeld à la dEUS.

Chantal Acda heeft een nieuwe plaat in de mouw. Die komt uit in april en zij komt die spelen samen met haar band: Alan Gevaert (dEUS) op bas, Gaëtan Vandewoude (Isbells) op gitaar en toetsen, Eric Thielemans op drums en Niels van Heertum op euphonium.

Les Poules à Colin (foto) en Du Bartàs zorgen voor een scheut folk. De eersten uit Canada, de laatsten vanuit de Languedoc. Skinny Lister ten slotte brengen folkpunk anno Pogues, maar dan anno 2017.

Dranouter Festival vindt plaats van 5 tot en met 6 augustus. Dit is de voorlopige line-up: Doe Maar, Gregory Porter, Warhaus, Leyla McCalla, Federspiel, Trio Dhoore, Lenny & De Wespen, Luca Bassanese, Bazart, Het Zesde Metaal, CC Smugglers, Chantal Acda, Die Anarchistische Abendunterhaltung, Les Poules à Colin, Skinny Lister en Du Bartàs.

14 februari 2017
Marc Alenus