AB brengt eerbetoon aan Jóhann Jóhannson

Het is alweer drie maanden geleden dat de IJslandse componist Jóhann Jóhannson het leven liet. Maar dat zijn muziek tot in de eeuwigheid zal blijven bestaan, is zo klaar als een klontje. Ook de Ancienne Belgique is niet van plan om Jóhannsons meesterwerken onder de radar te laten verdwijnen. Daarom organiseren ze, samen met huisartiest Adam Wiltzie en Jóhannsons management, een eerbetoon aan de legendarische componist. 

Op het programma staat de uitvoering van 'Virðulegu Forsetar', Jóhannsons tweede album. De intieme, minimalistische compositie werd amper tweemaal live gebracht, waarvan de eerste keer in de befaamde Hallgrímskirkja, waar ook diens uitvaart plaatsvond. Om het unieke karakter van de gevoelige plaat te waarborgen werd dan ook de locatie nauwgezet bepaald: de Begijnhofkerk.

Wie allemaal zal meewerken aan het eerbetoon, is nog niet helemaal duidelijk. Het is wél al zeker dat naast Wiltzie ook Skúli Sverrisson, orkestleider Guðni Franzson en het Belgische koperensemble Belgian Brass het muzikaal gezelschap zullen vervoegen. 

De ode zal op 19 september, de dag waarop Jóhannson 49 jaar zou worden, plaatsvinden. Tickets zijn vanaf maandag 28 mei te verkrijgen op de website van de Ancienne Belgique.

25 mei 2018
Jeroen Poelmans