A New Wave Of Jazz in de AB

In het najaar blijft de AB van alles met, rond en over jazz doen in het kader van honderd jaar jazz. In de concertreeks 'A New Wave Of Jazz' wordt de focus gelegd op jong, binnenlands jazztalent. 

Eerder kondigden we in het kader van die concertreeks het optreden aan van Melanie De Biasio op 17 december. Maar er is meer. Véél meer zelfs.

Op 13 december cureert Rat Records een uitdagende labelnight met onder meer Duo A L'Encre (Teun Verbruggen, Lynn Cassiers, Jozef Dumoulin,..), Chasing Penguins en Frederik Leroux. Op 14 december is er een WERF labelnight met op het programma Beraadgeslagen, Compro Oro en Schntzl. Op 15 december stelt Igloo Records het 'Urbex' project van Antoine Pierre voor in een double bill met Jean Paul Estiévenart. En op 16 december bijvoorbeeld is er dan weer een heus mini - jazzfestival met onder meer TaxiWars, Black Flower, Brzzvll, De Beren Gieren (die er hun nieuw album presenteren) + het ronduit intrigerende EOP/AAN op de affiche. 

En nu we toch bezig zijn : wie de concertkalender van de AB doorneemt, zal daar bijvoorbeeld ook de Israëlische contrabassist Avishai Cohen tegenkomen die er een nieuw project boven de doopvont zal houden. Concert op 21 november 2017.

7 juli 2017
Philippe De Cleen