10cc opnieuw naar België

Na een uiverkochte show in de Ancienne Belgique eerder deze maand, komt de Britse rockgroep terug naar België met de 'The Ultimate Ultimate Greatest Hits Tour 2024’.

Begin jaren zeventig gaf 10cc met de tongue-in-cheek-teksten, catchy refreintjes en beklijvende hooks de Britse muziekscene een verrassend nieuw gezicht. Met tot evergreens uitgegroeide megahits als I’m Not In Love, Donna, The Wallstreet Shuffle en Dreadlock Holiday groeide de band van frontman Graham Gouldman uit tot een wereldwijd toonaangevend fenomeen, dat zowel creatief als commercieel succesvol bleek.

In totaal verkocht 10cc in bijna een halve eeuw meer dan dertig miljoen platen. Bandleider en medeoprichter Graham Gouldman, ondertussen opgenomen in America's Songwriter's Hall of Fame, stelde in 1999 een nieuwe line-up samen met gitarist Rick Fenn en drummer Paul Burgess, die in de jaren zeventig ook al bij 10cc speelden. In deze nieuwe bezetting heeft 10cc al verschillende tournees gedaan, waarbij alle grote hits uit het verleden opnieuw met veel enthousiasme ontvangen werden!

Volgend jaar speelt de band twee concerten in België: donderdag 11 april in het Kursaal, Oostende en daags nadien in De Roma, Antwerpen. Tickets te koop via greenhousetalent.com.

12 november 2023
Marc Alenus