Wolf - Horen, voelen en ruiken

Bar Mirwaar, 26 januari 2022

Wolf - Horen, voelen en ruiken

Op grotere concerten moeten we nog een wachten, maar in een kleinere setting kunnen artiesten wel nog hun ding doen. Gisteren had Bar Mirwaar in de Gentse Burgstraat Wolf op bezoek voor een intiem concertje dat ons zijn songs niet alleen deed horen, maar ook voelen en ruiken.

Wolf Vanwymeersch heeft een impressionant curriculum vitae met onder andere Waldorf, The Van Jets en Elefant als referenties. Het opzet van zijn solo-werk is briljant in de eenvoud: je gooit de drie hierboven vermelde bands in een vergiet. Alle franjes blijven in het vergiet en de pure essentie van de rocksongs sijpelt erdoor. In Bar Mirwaar mochten we van een dozijn dergelijke songs nippen.

We hoorden heel wat songs die Wolf vorig jaar (early days lockdown) bracht tijdens een sessie voor het eerste online daFestival. Ook in Gent was de prachtsong Likelihood een hoogtepunt in de set. Geruggesteund door een toetsenist en een bassist (ook deeltijds tweede gitarist) gidste Wolf ons door zijn nevelige universum. Hij wou ons echt meenemen, want na opener Not To verzocht hij het schuchtere publiek om dichterbij te komen. Het werd er alleen maar intiemer en knusser op.

Nadat de setlist was afgewerkt, bleef Wolf nog even hangen voor een solonummer, maar voortgestuwd door het enthousiaste publiek kon hij de band overtuigen om terug te keren voor een allerlaatste song (met het argument: “Komaan, we hebben zo lang op dat nummer gerepeteerd!”). Een fortuinlijke gebeurtenis, want afsluiter Understand klonk als een song waarvoor Last Shadow Puppets misschien geen volledige arm, maar toch minstens een paar vingers zouden veil hebben.

27 januari 2022
Christophe Demunter