We Are Open - Fotoreportage - Dag 1

Trix, 9 februari 2024 - 10 februari 2024

We Are Open - Fotoreportage - Dag 1

We are Open is één van de paradepaardjes van muziekhuis Trix in Antwerpen. Het is een jaarlijks feest, waarbij de concerttempel de deuren wagenwijd openzet voor Belgische muzikanten, gaande van beginnende combo's over echte podiumbeesten. 

Het bleek de vijftiende editie te zijn van het festival en dus mocht het net iets meer zijn. Naast de vijfenveertig acts op maar liefst zes podia, was er ook een randprogramma, met live radio, een zeefdrukkerij en een expo, maar - u vergeeft het ons vast wel - wij hebben ons vooral op de muziek geconcentreerd. Want met die zes podia is het echt wel "werkendag" om de nodige ontdekkingen te doen. 

Maar buiten klamme handjes her en der en de nodige knikkende knieën zit het wel snor met de Belgische muzikanten. Geef hun een podium en je ziet hen openbloeien. Natuurlijk stonden er ook enkele geroutineerde muzikanten op het podium, maar zelfs die zijn ooit klein begonnen ILA speelde bijvoorbeeld lekker strak op het grote podium, voorzien van een indrukwekkende lichtshow met spiegels. Ook zij stonden enkele jaren geleden op één van die kleine podia. 

We moesten ook Captain Kaiser checken, want enkele dagen geleden verscheen er zowaar een artikel over Kempense punk. En dat moesten de afsluiters van de grote zaal toch even onderstrepen. De Kempen boven werd zowaar een feest. Maar de artiesten kwamen natuurlijk uit alle hoeken van het land. 

Er viel buiten die twee nog genoeg te ontdekken. Wij kunnen er weer even tegen en als één van die acts doorbreekt, kunnen wij weer lekker pochen dat we die nog in de kelder of het café van Trix hebben gezien. 

We Are Open @ Trix - 9/2/2024

12 februari 2024
Bert Gysemans