Trixie Whitley - fotoreportage

Stadsschouwburg Mechelen, 14 december 2023

Trixie Whitley - fotoreportage

Trixie Whitley is in het land en heeft nieuw materiaal dat ze met ons wil delen. Dit keer geen grote zalen, maar theaters op het programma. In haar dooie eentje laveert de multi-instrumentaliste tussen piano, gitaar, elektronica en drums om zo een eigen universum te creëren. En voeg daarbij ook nog een portie dans. Een constante uitdaging steeds op zoek naar artistieke puurheid.

 

In Mechelen was Trixie Whitley te gast in de Stadsschouwburg en die zat afgeladen vol. Alleen gezeten aan de piano werd de avond op gang getrokken met een intieme versie van Pieces. Wat nog zou volgen was een mix van bekend(er) werk, maar de helft van de setlist bestond ook uit nieuw werk. Deze nummers blijken, volgens bronnen uit haar entourage, nog geen titel te hebben. De avond had ook geen vaste setlist: wat op dat moment op het podium gebeurde, dicteerde de rest van het optreden. De avond bleek een constante spanningsboog tussen intimiteit, harde elektronica, bijna tribale drummomenten, dans en gitaren te worden. Onderweg noteerden we nog een uitgeklede versie aan piano van Breathe You In My Dreams. Closer sloot de avond op gepaste wijze af.

Achteraf bleken de meningen bij het aanwezige publiek te gaan van “geweldig”, “intens krachtig” tot “was dit nu een try-out?” en “ik vond er niks aan”. Wijzelf wisten enkele uren nadien ook nog niet goed wat we ervan moesten vinden. Zeker niet het scherpste optreden dat we in al die jaren van haar meemaakten, maar toch blijvend geïntrigeerd door de artieste. Eén brok authenticiteit om te koesteren, dat zeker.

Trixie Whitley @ Stadsschouwburg, Mechelen - 15/12/23

17 december 2023
Patrick Van den Troost