Think Of One - (Bijna) een Mechelse Shaâbi

Theater Arsenaal, 24 februari 2024

Think Of One - (Bijna) een Mechelse Shaâbi

Na een lange winterslaap van zowat vijftien jaar is Think Of One terug warm aan het draaien om den Antwaarpse Shaâbi nog eens te laten vlammen. Vanavond haalde Mind Your Head, Mechelse programmatoren met een neus voor een goed feestje, de heren David Bovée, Roel Poriau en Tomas de Smet naar het podium in Theater Arsenaal aan den Botaniek. Binnenkort speelt Think Of One in thuisbasis Aantwaarpe in een uitverkochte De Roma. Later deze zomer zijn ze ook present in OLT Rivierenhof. Kwestie dus om die nieuwe show deftig in de vingers en andere ledematen te hebben. In Mechelen betrof het dus een try-out.

 

Met een kort “Hallo, schattekes!” waren we vertrokken voor een wereldreis door oud werk (The Right Tool, Motorcycling Mozes), hits, publiekslievelingen allerhande (Naft, Paletó, Essa Messa) en nieuwe songs, zoals nieuwe single Goe Voor Mij. Of de gloednieuwe aanwinst Nazis, over foute ideeën in nieuwe maatpakken. Een bruisende mix van alles wat er maar aan ritmes beschikbaar is in dit ondermaanse.

Think Of One is het soort band waarvoor termen als “kosmopolitische sound“ en “eclectische ritmes” uitgevonden worden door recensenten. Stilstaan was dan ook geen optie bij heerlijke grooves als Tirar Onda of Wereld Ni. Dit niet in het minst door de vocale ondersteuning door Zulema Hechavarria Blanco (Cuba) en Aline Lua (Brazilië). Het was lekker stuiteren op J’etais Jetee en Bang kreeg tijdens de rap een geïmproviseerde scratch-partij mee. Van dreigen te ontsporen in free-jazz momenten tot retestrakke punkrock, het kan allemaal in het Think Of One-universum zonder grenzen.

Eén moment van rust tijdens de set met Loozin You dat de zaal helemaal stil kreeg. Een tour de force die meteen gecounterd werd met de aankondiging dat “de band vanaf nu ook te boeken is voor scheidingsfeesten en begrafenissen”. Het feest kon weer beginnen. En wel met den Antwaarpse Shaâbi, die het bijna tot Mechelse Shaâbi schopte. Wat niet is, kan evenwel nog komen.

Kaartjes voor het concert in De Roma volgende week zijn hopeloos uitverkocht. De gelukkige bezitters van een toegangsbewijs mogen zich opmaken voor een feestje. Mechelen was alvast onder de indruk.

Think Of One @ Theater Arsenaal - 24/2/2024

 

26 februari 2024
Patrick Van den Troost