The Wombats - Fotoreportage

De Roma, 16 mei 2022

The Wombats - Fotoreportage

The Wombats gaven het beste van zichzelf voor een matig gevulde Roma.

Vistas was het voorgerecht voor deze avond, al wisten zij slechts weinigen te bekoren. Zelfs met onze favoriet uit de set Sucker kwam er weinig beweging in de toeschouwers.

Iedereen was zich immers al aan het verlekkeren voor het hoofdgerecht dat nog moest komen. The Wombats openden de avond echt met Flip Me Upside Down en dat de was  de juiste keuze. Eerste knaller van formaat was Moving To New York. De zaal barstte los en de vreugde van Murph en co was zo af te lezen van hun gezichten. Bij Ready For The High dacht dan weer iedereen dat ze echt "high" waren, want plots verscheen daar een grapjas op het podium in een wombat-pak met een schuiftrompet, die hij dan ook nog eens moeiteloos bespeelde.

Bij het voorstellen van Pink Lemonade beweerde de band dat ze een plekje gekregen hadden in het Guinness Book Of World Records voor “Most songs about lemons”. En uiteraard bleef het niet bij enkel dat nummer: ook Lemon To A Knife Fight mocht de revue passeren.

Welgekomen "oldies" Kill The Director en Tokyo werden uiteraard op dansen en meezingen onthaald. En toch bereikte de show pas het hoogtepunt bij de apotheose Let’s Dance To Joy Division. Alle remmen gingen los, iedereen sprong in het rond. Wonder boven wonder dat De Roma nog rechtstaat. 

The Wombats @ De Roma 16/5/2022

19 mei 2022
Lobke Van Gestel