The Pretty Reckless - Overvol vol overgave

013, 7 november 2022

De bijna eindeloze rij buiten de 013 in Tilburg stond voor een uitverkochte show van twee hardrockende acts. The Cruel Knives hadden de eer om de tour van The Pretty Reckless te mogen openen.

The Pretty Reckless - Overvol vol overgave

Na de break-up van Heaven's Basement zijn gitarist Sid Glover en bassist Rob Ellershaw The Cruel Knives begonnen. Zanger Tom Harris, die in de vorige band ook enige tijd als frontman heeft gefungeerd, en drummer Al Junior werden eveneens meegenomen. Deze combinatie zorgde voor heerlijke hardrock. Enkele weken geleden kwamen ze eindelijk met nieuwe single Overdose naar buiten, die het wachten op een nieuw album alleen maar moeilijker maakt. Ook na de energieke live show, die deze gasten gaven, had het publiek er een nieuwe naam bij voor in de Spotifylijst.

Daarna was het, onder het genot van een horde gillende meiden, tijd voor band rond Tylor Momsen. Deze eind-twintiger heeft er nu al een carrière opzitten om u tegen te zeggen. Zelf zegt ze dat ze van jongsafaan geen eigen leven gehad heeft. In haar tweede levensjaar werd ze door haar ouders al de modellenwereld in gegooid, waarna het acteren snel volgde. Deze levensstijl heeft ze tot op heden doorgezet, maar dan met rollen, die ze zelf koos. Haar echte passie en de plek, waar ze echt kan zijn wie ze is; is naar eigen zeggen toch het podium, met name The Pretty Reckless.

Begin 2021 kwam de band met een nieuw album. Gezien ze daarmee nu pas kunnen touren, begon de set ook met de titeltrack Death By Rock And Roll. Vanwege het luide gegil duurde het even voor we echt konden genieten van de muziek, maar helemaal gaan liggen zouden die kreten gedurende het komende anderhalf uur niet doen. Desondanks bleef de opener toch hangen. Opvolger Since You're Gone bevond zich in hetzelfde straatje als de voorganger. Wel hoorde je dat de band afgelopen jaren muzikaal flink vooruit was gegaan.

Wij waren tevreden dat er vele tracks van het nieuwe album voorbijkwamen. Witches Burn en And So It Went werden erg goed in ontvangen. Vooral bij de laatste werd het refrein door vrijwel iedereen luidkeels meegezongen, hetgeen zorgde voor een oorverdovende, maar unieke ervaring. Zelfs tophit Make Me Wanna Die, waarmee het voor de band begonnen is, veroorzaakte niet hetzelfde effect. 

Terwijl Momsen het ene moment het hele podium meermaals op en neer danste met elegante pirouettes, stond ze het volgende sexy de heupen te draaien voor het drumstel. Niet alleen het oor, maar ook het oog werd met andere woorden verwend. Na oude bekenden als Just Tonight, Take Me Down en My Medicine volgde er een korte pauze. Die werd snel weer weggespoeld met Fucked Up World, die nog enige tijd gerekt werd door een drumsolo. Maar hierna kwam de avond toch echt tot een eind. 

12 november 2022
Jordi Rijnders