The Monotrol Kid - Gitaarmasterclass

Ancienne Belgique, 2 oktober 2021

The Monotrol Kid - Gitaarmasterclass

The Monotrol Kid en Dark Early Morning Night brachten de gitaren mee naar de Ancienne Belgique (AB) om daar de Club te vullen voor een masterclass in gitaarschoonheid.

Dark Early Morning Night (DEMN) is het soloproject van Mintzkov-frontman Philip Bosschaerts. Als DEMN speelt en experimenteert hij in kleine settings zoals uw woonkamer. Vandaag maakte hij graag een uitzondering op deze regel. Als one-man-band gewapend met gitaar en elektronica verblijdde hij ons met lekkers als Down With The Sun, Dark Early Morning Night en The Lighthouse Keeper (een winnaar, wat ons betreft).

The Monotrol Kid (TMK) timmert al geruime tijd aan de Americanaweg en kwam de laatste plaat ‘Exhale’ aan het gitaarminnend publiek voorstellen. De plaat dateert dan al wel van eind 2019, door de gekende “covid-pauze” kon ze nog altijd niet aan een levend publiek voorgesteld worden. Daar werd vanavond dan eindelijk werk van gemaakt.

De subtiele ontwikkelingn die op de vorige plaat al was ingezet met de toevoeging van keyboards, zette zich ook in de live setting verder en zorgde voor een nog een rijkere schakering. TMK bedacht het talrijk opgekomen publiek op een mooie selectie van eigen kunnen uit de laatste twee platen, respectievelijk ‘Rain In The Face’ en ‘Exhale’ (The Northside, Even Then, Hands Touching Sound) en een wonderschoon Tuscan Moon, het nummer dat ons destijds in het TMK-universum zoog en dat hier de reguliere set mocht afsluiten.

TMK heeft alweer een stap vooruitgezet. “Time to breathe out / Time to exhale”.

The Monotrol Kid, Dark Early Morning Night @ AB (2/10/2021)

5 oktober 2021
Patrick Van den Troost