The Monotrol Kid - Fotoreportage

Zennegat 13, 27 oktober 2022

The Monotrol Kid - Fotoreportage

Daar waar de Zenne, de Leuvense Vaart en de Dijle elkaar vinden om samen verder stroomafwaarts te vloeien, ver weg van de drukte van het stadsgewoel, staat de tijd stil in het Zennegat. In deze uithoek van Mechelen, die vroeger al kunstenaars als Rik Wouters en Frans Croes wist te verleiden, waren we deze zwoele zomerse herfstdag - of was het toch een herfstige zomerdag? - in bruinkroeg Zennegat 13.

Ooit was dit een oord des verderfs, toen langharig werkschuw tuig in de jaren zestig van vorige eeuw er neerstreken. Hedentendage is het er nog steeds fijn toeven, vanavond zelfs in het muzikale gezelschap van The Monotrol Kid, bij de Burgerlijke Stand ook wel gekend als Erik Van den Broeck.

Na een korte tournee door de Verenigde Staten van Amerika kwam hij het selecte groepje aanwezigen deze avond beroeren en ontroeren met een boeketje liedjes van eigen hand. Soms is The Monotrol Kid een vijfkoppig rockende furie, dan is TMK weer een singer-songwriter die, enkel ondersteund met gitaar en mondharmonica, recht naar de harten gaat. Ook vanavond werden weer enkele zieltjes gewonnen. Het is uitkijken naar die nieuwe plaat die in de steigers staat. Melancholie met een grote strik rond.

The Monotrol Kid @ Zennegat 13 - 27/10/2022

30 oktober 2022
Patrick Van den Troost