The Kooks - Ooh la, wat jammer

Lotto Arena, 28 maart 2019

Luke Pritchard kwam dan wel trots aan geparadeerd in zijn paarse, fluwelen broek, maar of dat genoeg was voor het publiek een hele avond aan de gang te houden?

Always Where I Need To Be was een goede oldschool starter, waarbij de gitaarsolo er nog steeds even moeiteloos uitkwam als elf jaar geleden. Het viel wel meteen op dat er veel lege stoelen waren, maar dat leek dan weer niet echt te storen.

Ook Sofa Song, Eddie’s Gun en She Moves In Her Own Way waren goed raak. Beginnen met een aantal nummers uit succesplaat 'Inside In / Inside Out' was een goed plan. Alleen jammer dat het daarna toch wel lichtjes bergaf ging.

Na een korte kennismaking en de verzekering dat de grootste hit nog moest komen, speelden ze dan toch de eerste single van het nieuwe album: Four Leaf Clover. “Don’t do drugs, kids!”, maakte Luke nog maar eens duidelijk aan het publiek, want god verhoede dat ze de verkeerde indruk zouden krijgen. Ook All The Time kwam uit het nieuwe album 'Let’s go Sunshine' en Pritchard deed de grootste moeite om de meest sexy moves uit zijn paarse broek te toveren.

Daarna vond de band het tijd worden voor nog eens een ouder nummer. Bij Ooh La waanden wij ons zowaar weer in onze jeugd en konden het niet laten om mee te brullen.

See Me Now was de rustige, maar o zo prachtige brief aan Luke's vroeg overleden vader, die hij in zijn eentje bracht achter de piano. Hierbij betuigde hij ook meteen zijn steun aan iedereen in de zaal en daarbuiten die hetzelfde had moeten meemaken. Maar al dit melige gedoe werd snel vergeten met opvolgers Weight Of The World en Pamela.

De avond liep op zijn einde en, hoewel we dachten er zonder kleerscheuren vanaf te komen, hadden we ons toch mispakt. Bad Habit, single en misschien wel één van de betere nummers van het nieuwe album, klonk verschrikkelijk en werd op die manier een absolute afknapper. Het liep zelfs zodanig mis dat onze persoonlijke favoriet, Seaside, Junk Of The Heart en zelfs de langverwachte encore Naïve het niet meer konden goedmaken.

De goede start werd helemaal tenietgedaan door het matige einde met de nodige teleurstelling tot gevolg.

The Kooks @ Lotto Arena 28/3/2019

31 maart 2019
Lobke Van Gestel