Terneuzen on Fire #3 - Wolvennest boven

De Pit, terneuzen, 12 maart 2022

Terneuzen on Fire #3 - Wolvennest boven

Voor de eerste show van het jaar van Wolvennest moesten we afzakken naar De Pit in Terneuzen, een pracht van een concertzaal vlak over de grens. Maar eer we zo ver waren moesten we nog een hele reeks bands met een donker randje trotseren. 

Wie dacht dat de Brusselaars de enige Belgen waren die op het podium stonden, kwam bedrogen uit, want  met Endlingr stonden er zowaar drie Gentenaars op het podium. Met hun psychedlische rock waren zij muzikaal misschien wel de vreemde eend in de bijt, want het muzikale geweld van locale openers Radeloos///Ziedend, of bijvoorbeeld Morvigor (invloeden van Mayhem tot Pink Floyd en van Morbid Angel tot Joy Division) of de populaire Zweeds-Nederlandse combo Dödsrit (black metal met crustinvloeden) tapten toch allemaal uit een net iets duisterder vaatje. 

Maar voor de donkerste klanken tekende Wolvennest. Zij brachten een bloemlezing uit het eigen oeuvre. Vanaf opener Alecto tot de laatste klanken van Incarnation een dik uur later kreeg het publiek het beste van deze band te horen. Nummers uit de drie albums, uiteraard met nadruk op de nummers van het vorige jaar verschenen 'Temple', werden ons deel. Wij kijken alvast uit naar een volgende ontmoeting. 

Terneuzen on fire - 12/3/2022

14 maart 2022
Bert Gysemans