Soldier's Heart - Dansen op een luchtballon

, 2 juli 2018

Soldier’s Heart is zo’n band die je één keer ziet en dan nooit meer wilt missen. Niemand weerstaat aan de dansbare, psychedelische droomsound van het Antwerpse vijftal dat nog steeds met een amusementsniveau op het podium staat, dat wij dezer dagen enkel nog in jeugdhuizen dachten aan te treffen. En ja, natuurlijk hebben ze dan ook nog eens die uiterst ravissante frontvrouw Sylvie Kreusch.

Voorprogramma Dijf Sanders was visueel een plaatje. De man hield zich verschuild achter een scherm waarop, doorheen allerlei tropische projecties, enkel een schaduw van hem en zijn materiaal te zien was. Zijn elektronica nam ons mee op een trip door de jungle van zijn laatste plaat, jazzy met hier en daar al eens een oosterse fluit. Dit in een live uitvoering die niet zou misstaan in uw geliefkoosde undergroundstek.    

Vervolgens was het aan de psychedelica van Soldier’s Heart. Zij bliezen zich telkens weer spectaculair op tot een luchtballon, die bij ontploffing werd omgezet in een orkaan van catchy en dansbare popgolven terwijl Sylvie Kreusch er in haar spookachtig kleedje lustig op los kronkelde.

Met de ultieme popsong en oorwurm New Housie heeft de band nu al een dijk van een meezinger gefabriceerd en ook Randy bleek die waanzinnig sterke single waar wij nu al weken niet genoeg van krijgen. Let It All End mag dan niet ons favoriete nummer op de plaat zijn, als vocale verleiding vanwege Sylvie Kreusch kon het wel tellen.

Waar songs als Night By Night zich live bombastisch ontwikkelden, werd net doorbraakhit African Fire in een eerder minimalistische kleedje gestoken. En laat dat nu net het mooiste en verrassendste moment van de set zijn. 

Waar het even leek dat de band alle hits er al door had gedraaid, toverde Soldier’s Heart nog het krachtige Savage uit de hoed. Een garantie op een extra radiohitje, lijkt ons, en een refrein dat deze zomer op festivals zal meegeschreeuwd worden.

Hoewel Soldier’s Heart zeer professioneel klinkt, zijn ze niet bang van wat teugelloos geëxperimenteer, wat maakt dat de band nog steeds met hetzelfde plezier op het podium staat als toen ze drie jaar geleden de nieuwe lichting won.

Op hun Facebook mogen ze de wereld dan nog altijd wijsmaken dat ze van Stockholm afkomstig zijn, wij weten wel beter! Soldier’s Heart is van ons en daar zijn we maar al te blij om.

30 april 2016
Jorik Antonissen