Sjock Festival - Fotoreportage

Poeyelhei Gierle, 8 juli 2022 - 10 juli 2022

Gierle was weer heel even het middelpunt van de wereld voor al wie punk, psychobilly en wat dies meer zij genegen is. Onze fotograaf was erbij en deed meer dan er alleen naar kijken.

Sjock Festival - Fotoreportage

Van de eerste noot van Clowns in de Titty Twister tot de laatste noot van Voodoo Swing in diezelfde tent was het ouderwets genieten. Maar het was vooral een blij weerzien met een heleboel bekenden en vrienden die je lang niet zag. De soundtrack, die dit vriendenfestijn moest begeleiden, was niet altijd ieders meug, maar niemand die er echt over zeurde. Want er stond uiteindelijk zoveel kwaliteit verdeeld over de drie podia dat je niet anders dan respect kon hebben voor het hardwerkende Sjock-team dat het voor de vijfenveertigste editie niet zomaar cadeau kreeg. 

Maar of de band nu van achter de hoek kwam of bijvoorbeeld zesentwintig uur onderweg was zoals Teenage Bottlerocket, het maakte niet uit. Of de band ouderwets stond te knallen alsof het hun eerste keer was zoals bijvoorbeeld Peter Pan Speedrock of dat de band effectief een eerste keer met knikkende  knieeën op het podium stond, daar werd niet om gemaald. Van verrassende bands als The Bobby Lees of Stiff Richards tot een huis van vertrouwen als Social Distortion, iedere band kreeg het volste vertrouwen van het publiek. 

Net dat is zo mooi aan Sjock: muziekfans van allerhande pluimage staan netjes naast elkaar naar elkaars favoriete band te kijken. Wij kijken alvast uit naar de volgende editie (7, 8 en 9 juli 2023), waar voorlopig enkel nog maar de reünie van The Seatsniffers op de affiche prijkt, maar waaraan ondertussen al hard gewerkt wordt.

Sjock Festival 2022 - 8-10/7/2022

 

13 juli 2022
Bert Gysemans