Rijmrock - Fotoreportage dag 1

Stationsplein Rijmenam, 20 augustus 2022 - 21 augustus 2022

Rijmrock - Fotoreportage dag 1

Dit jaar mag Rijmrock, het gezelligste festival van Rijmenam en omstreken, tien kaarsjes uitblazen. Sinds 2012 groeide het dorpsfestival uit tot een gevestigde waarde in de regio. En om dit op gepaste wijze te vieren zijn er deze editie niet één, maar twee festivaldagen.

 

In het idyllische Kastanjebos op een boogscheut van de dorpskern mocht The Devilles uit Keerbergen het startschot van het festival geven met een stevige portie gitaargeweld. Meteen stond iedereen op scherp. De heren van Ramkot bliezen het middenplein van het park helemaal omver met ramrock die zowel op de dansbenen als op de onderbuik mikt. De Gentenaars grepen de aanwezigen naar de keel en lieten niet meer los tot aan de laatste noot.

The Sore Losers staken vervolgens de tent finaal in de fik (ervan uitgaande dat er een tent zou zijn en wetende dat er met de huidige droogtemaatregelen geen vuur mag gemaakt worden in onze vaderlandse bossen en parken, maar dit geheel terzijde). Voor een smerig rock-’n-roll-feestje kan je altijd bij dit Limburgs gezelschap terecht. De decibelmeter ging alle kanten uit tijdens de razende set.

De kroon op het werk was dan weer voorbehouden voor De Mens, die zelf ook een verjaardag te vieren hebben dezer dagen. In 2022 werd De Mens namelijk dertig jaar. Maar deze gezegende leeftijd deed niets af aan de splinterbom die de heren dropten in het Kastanjebos. Wat volgde was een bloemlezing uit het grote “De Mens-Liedboek”, met de ene hit na de andere. Bonuspunten wonnen ze door de apotheose genaamd Maandag die het talrijk opgekomen publiek in lichterlaaie zette.

En dan moet er morgen nog een tweede dag Rijmrock volgen. Wij houden u op de hoogte hoe dat is afgelopen.

Rijmrock, dag 1 - 20/8/2022

22 augustus 2022
Patrick Van den Troost