Porridge Radio - Intens

Cactus Muziekcentrum, 4 december 2022

Porridge Radio - Intens

In het voorjaar stonden ze nog in de Botanique met het toen nog te verschijnen album 'Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky' onder de arm. Nu konden ze in het Cactus Muziekcentrum datzelfde album in alle glorie uitspreiden over het publiek. 

Maar eerst was het de beurt aan de in Melbourne wonende Duitse artieste Anika Ostendorf aka Hachiku. De zangeres, deze keer solo, klonk zichtbaar nerveus in de bindteksten. Muzikaal daarentegen was daar niets van te merken. De soms dromerige, rustige indierock klonk als een aangename verrassing. Alweer een leuk bandje / zangeres om te volgen.

Porridge Radio is daarentegen al lang geen onbekende meer. Na het geweldige debuutalbum 'Every Bad' bevestigden ze zonder probleem met het al even mooie 'Waterslide, Diving Board, Letter To The Sky', waaruit dan ook een groot deel van de songs kwam.

Aftrappen deden ze nog met Give / Take uit 'Every Bad', waarmee de toon was gezet. Dana Margolin zong zich de longen uit het lijf, maar verraste ook in het bijna sacrale Splintered. Birthday Party met het eindeloos herhaalde "I don´t wanna be Loved." Ook Back To The Radio was weergaloos met dan weer een intense Margolin.

Tussen de songs door was er ook tijd voor een praatje met het publiek dat vrij rustig reageerde op al dit moois. Iets wat ook de groep niet ontging. De toeschouwers werden dus op sympathieke manier aangespoord om gerust iets meer te bewegen, waarop er toch meer animo in de zaal kwam.

Afsluiten deed de groep met You Are A Runner And I Am My Father´s Son, een cover van Wolf Parade, en het onvermijdelijke Sweet, waarna de groep de setlist omtoverde tot papieren vliegertjes en die de donkere zaal ingooide. Heerlijk optreden, (h)eerlijke groep.

Dit verslag verscheen eerder op My Favorite Tracks.

8 december 2022
Erik D'Heer