#Parkpop - Think Of One - Think Of One - Mechelse Shaâbi in den Botaniek

Kruidtuin, Mechelen, 25 juli 2024

#Parkpop - Think Of One - Think Of One - Mechelse Shaâbi in den Botaniek

Het wil maar niet helemaal lukken met die zomer in ons landje. Iedereen snakt naar de zon en wil erop uittrekken. Als het kostenplaatje klopt natuurlijk. Maar een wereldreisje hoeft echt niet zo duur te zijn. Wij maakten voor u de rekening in een aardig volgelopen Kruidtuin, ofte Den Botaniek, in Mechelen. Tijdens Parkpop speelde Think Of One daar voor ons ten dans.

 

Na zowat zeventien jaar afwezigheid van de podia, begonnen de heren David Bovée, Roel Poriau en Tomas de Smet er weer aan, omdat het bloed nu eenmaal kruipt waar het niet gaan kan. Er werden enkele try-outconcerten gespeeld om zich voor te bereiden op hun rentree door de grote deur, in De Roma in Borgerhout. Maar het smaakte naar meer en de zomerfestivals stonden eraan te komen. Het Dranouter Festival en OLT Rivierenhof stonden toen al geprogrammeerd, en ook Parkpop Mechelen mag nu mee in dit rijtje opgenomen worden.

Het werd een reis vanuit Mechelen naar de Balka, naar Marokko en over Brazilië weer terug naar De Kruidtuin. Den Antwaarpse Shaâbi had natuurlijk even goed de Mechelse shaâbi kunnen geweest zijn, volgens de band. Tahina, over paardrijden, draafde gretig het park rond, en op de achtergrond viel de begintune van Bonanza te ontwaren. De samba’s vlogen ons om de oren en zangeres Jovinha Rocha zweepte het publiek in Tirar Onda nog wat op naar hogere sferen. Zulema Hechavarria Blanco mocht dan weer de honneurs waarnemen in Demasiado Coražon (Too Much Heart).

Variatie troef was er met Wereld Ni (“Hier vliegen de cammions en in mijne wereld ni”), de lome reggae van Mon Verre die de dreigende regenwolken boven Mechelen verdreef tot het einde van het optreden, en de aanstekelijke drive van J’étais Jetee. Tussendoor herkenden we nog meer moois zoals Feira De Mangaio, No Frills en Nazis. 

De bisronde werd ingezet met een warm “dankjewel schattekes”, om daarna hun misschien wel grootste hit Paletó en hun jongste single Goe voor mij te brengen voor een dankbaar en dansend Parkpoppubliek. Ons reisbudget was weeral goed besteed.

Think of One @Parkpop Mechelen 25-07-2024

29 juli 2024
Patrick Van den Troost