Parkpop 2022: The Kids - Fotoreportage

Kruidtuin, Mechelen, 18 augustus 2022

Parkpop 2022: The Kids - Fotoreportage

Nog een laatste keer Parkpop dit jaar, voor Maanrock weer losbarst over Mechelen. En wie beter om het vuur aan de lont te steken dan de legendarische Antwerpse punkers The Kids.

 

Nog geen enkele keer dit jaar stond er al zo vroeg zo veel volk voor het podium. En de aanwezigen werden ook deze keer niet teleurgesteld en werden getrakteerd op een stomende set: gas geven en niet omkijken. De ene punk- en Belpop-classic volgde de andere in snel tempo op: Bloody Belgium, Do You Love The Nazis, This Is Rock And Roll, Rock Over Belgium, There Will Be No Next Time,… De ene klassieker na de andere werd in een spervuur op Den Botaniek afgevuurd.

Ooit namen The Kids in Mechelen (deels) live plaat ‘If The Kids …’ op in de toenmalige zaal Volksbelang. Dat waren nog eens tijden. Maar dit feestje moest in ieder geval niet onderdoen. Met Blitzkrieg Bop van The Ramones werd het pogofeestje afgesloten en met een gul “Jullie waren fantastisch en waai woare oek nie slecht”, werden we de zomerse nacht ingestuurd. De adrenaline zal nog even tijd nodig hebben om tot aanvaardbare niveaus te zakken. Vijfenveertig jaar punkgeschiedenis, ga er maar aan staan. Ge moogt gerust zijn!

The Kids @ Parkpop - 18/8/2022

20 augustus 2022
Patrick Van den Troost