P!nk - Spektakel gegarandeerd

Johan Cruijf Arena, 16 juni 2019

P!nk</b> - Spektakel gegarandeerd

De Amerikaanse popster P!nk is sinds de lente van 2018 de wereld aan het rondreizen met haar 'Beautiful Drama World Tour'. Nu is Europa eindelijk aan de beurt. P!nk trapte het Europese luik van die wereldtournee af in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

P!nk, heeft de weg naar Europa terug gevonden en dat mocht geweten zijn. Op vrijdag 14 juni liet ze via haar Instagramaccount weten dat ze was aangekomen in Amsterdam, de eerste Europese halte in de huidige tour. Sterker nog, ze waren reeds enkele dagen bezig met het voorbereiden en repeteren van de show. Een show die, naar P!nk-normen, meer dan waarschijnlijk een echt spektakel zou worden.

Waar het op spektakel aankwam, stelde P!nk van in het begin zeker niet teleur. De show openen deed ze met het goeie ouwe en toepasselijke Get The Party Started, terwijl ze acrobatische stoten uithaalde in en rond een kroonluchter. Jammer was wel dat door al die acrobatie de dame vaak niet voldoende adem over had om ook nog eens live te zingen. Enter de backing vocals dan maar die, wat zang betrof, een groot deel van de show aan het woord waren. Waarmee we niet willen zeggen dat de protagoniste zelf niet (live) zong. Maar misschien was het niet slecht geweest om de focus meer op haar stem te leggen. Want, eerlijk is eerlijk: de stukken, die ze zelf zong, waren prachtig.

Het concert was een aaneenrijging van hits, oud en nieuw door elkaar. Beautiful Trauma, Who Knew, Funhouse (met een knipoog naar Just A Girl van No doubt), Try en What About Us kwamen één voor één aan bod. Ook het achtste en laatste studioalbum werd niet overgeslagen met nummers als Hustle en Can We Pretend. Het was een echt feest van hits en spektakel met als hoogtepunt van de avond twee primeurs: een akoestische versie van Walk Me Home in primeur en voor het eerst bracht ze, samen met singer-songwriter Wrabel, 90 Days live. De klassieker Glitter In The Air, die als eerste encore werd opgediend, was eveneens een pareltje waarin P!nk haar ware zangtalent kon tonen.

Natuurlijk is een optreden van de éminence rose niet volledig zonder enkele maatschappelijke problemen aan te kaarten. De druk van de maatschappij om een bepaalde look te hebben, werd aangeklaagd aan hand van de speech, die ze in 2017 tijdens de VMA’s had gegeven bij het ontvangen van de Michael Jackson Video Vanguard Award; een speech die vandaag de dag meer dan ooit actueel is. De boodschap? Simpel: blijf trouw aan jezelf en laat je door niets of niemand veranderen.

P!nk brengt de 'Beautiful Trauma World Tour' binnenkort ook naar ons land. Ze zal te zien zijn op donderdag 27 juni op de weide van Rock Werchter, waar ze op de Main Stage de eerste festivaldag zal afsluiten. Dagtickets zijn nog steeds verkrijgbaar via www.rockwerchter.be

19 juni 2019
Marjolein De Smet