Otoboke Beaver - Fotoreportage

Ancienne Belgique, 16 mei 2023

Otoboke Beaver - Fotoreportage

Vergeet Babymetal, vergeet Shonen Knife, er is een nieuw all-girl-band uit het land van de rijzende zon: Otoboke Beaver. Accorinrin, Yoyoyoshie, Hirochan en Kahokiss zijn op wereldtour. Door de hype, die er al een tijdje rond de band hangt, waren de shows op het Europese vasteland snel uitverkocht. Ook die in de AB-Club. 

De band is sinds mei vorig jaar op tour en mag ondertussen een hele reeks grote rocknamen onder de fans tellen. Dave Grohl, Tom Morello en Krist Novoselic staken al de loftrompet af. We hopen dat de festivalbookers goed opgelet hebben, want deze schijnbaar brave vier jonge Japanse vrouwen veranderen in een heuse punkrockmachine, eenmaal ze op een podium staan. Alles klopt tot in de puntjes en volgens de Japanse levenswijze - de groep heeft voorrang op het individu - zingt iedereen en draagt elkeen zijn steentje bij en staat om de beurt in de spots. 

Uiteraard passeerden veel nummers uit laatste plaat 'Super Champon'. Georkestreerde wilde punk met een tikkeltje Fantômas. En als je er begint over na te denken, zou deze band perfect passen op het Ipecac-label van Mike Patton. Wij zijn in ieder geval fan van alles wat deze vier Japanse dames nog uit de mouw schudden. 

Otoboke Beaver, The Klittens @ AB-Club - 16/5/2023

18 mei 2023
Bert Gysemans