#OLT24 - Xavier Rudd - Fotoreportage

Openluchttheater, 23 juli 2024

#OLT24 - Xavier Rudd - Fotoreportage

Vorig jaar trokken we naar het Openluchttheater Caprera nabij Amsterdam speciaal om Xavier Rudd aan het werk te zien en deze multi-instrumentalist en singer-songwriter liet een enorme indruk na. De verwachtingen voor het concert in OLT Rivierenhof waren dan ook erg hoog.

En ja, ze werden opnieuw ingelost. Het was een prachtig optreden in een toplocatie, vooral bij zonnig weer. Ooit was het nog indrukwekkender, toen het podium gescheiden werd van het publiek door een vijver, waar fonteinen enkele meters hoog water spoten voor het optreden.

Xavier Rudd heeft sinds vorig jaar nog geen nieuw album uitgebracht, maar dat was ook niet nodig. Tijdens dit optreden kregen we minstens één nieuw nummer te horen en een aantal nummers die ons minder bekend in de oren klonken. Toegegeven, de discografie van de man oogt met tien studio-albums stilaan ook behoorlijk indrukwekkend.

De ontspannen en vrolijke houding, de stralende glimlach, het werkte aanstekelijk. Je werd vanzelf opgewekt, als je hem zag genieten. Follow The Sun en Spirit Bird mochten uiteraard niet op de setlist ontbreken en werden enthousiast ontvangen. Maar Xavier Rudd heeft uiteraard veel meer mooie songs dan enkel deze hits.

Het blijft een aanrader om deze duizendpoot aan het werk te zien, hetgeen ook hier nog maar eens bleek.

Xavier Rudd @ OLT - 23/7/24

 

25 juli 2024
Chris Van Dam