Oh Wonder - De kracht van het internet

, 2 juli 2018

Is er nog nood aan het zoveelste fluisterpopduo in de nasleep van de indietronicahype die The xx destijds op gang bracht? De rilling die wij telkens weer krijgen als All We Do van het Londense Oh Wonder wordt ingezet, verplicht ons volmondig ja te zeggen.

Josephine Vander Gucht en Anthony West dankten deze uitverkochte AB Box aan een zelden geziene verspreiding in de muziekblogosfeer. Het synthpopduo is slechts een jaar bezig, maar werd in een mum van tijd een enorme soundcloudhype. De band heeft ondertussen een debuutalbum en een vrijwel uitverkochte wereldtournee voor mekaar. De muziekindustrie dankt het internet hier.

Het is herfstvakantie en dat was te merken aan het opvallend jonge publiek dat donderdagavond zijn weg naar de AB Box vond. Een publiek dat moeiteloos van start tot finish elk nummer kon meezingen en zich niets aantrok van een ruisveroorzakend boxdefect dat het perfecte intronummer Livewire verstoorde.

Internethits als Lose It en Dazzle weken nauwelijks van de albumversie af, maar live kregen we er wel de oogverblindende glimlach van Josie Vander Gucht bij; een glimlach die als extraatje meer dan volstond. De liveversie van Body Gold rees wel boven het origineel uit wat maakte dat het publiek spontaan besloot het op een dansen te zetten.

Doorheen het rustigere All We Do was de tegenspartelende box wederom de stoorzender waardoor het vooraf afgetekende kippenvelmoment niet voor het hoogtepunt van de avond kon zorgen. Gelukkig bleek het kippenvelpeil van Landslide hoog genoeg om dit ruimschoots te compenseren.

Hoewel we bij songs als Drive en Without You op de plaat vaak het gevoel krijgen dat er iets te veel naar de radio wordt gezocht, viel in de Ancienne Belgique alles op zijn plaats. De band speelde goed en het publiek was uitzinnig. En dan was er nog die fantastische, afsluitende hit Technicolour Beat, uitmuntend zoals de gehele set.

Zelden hebben we een band zo onder de indruk weten zijn van het enthousiasme van haar eigen fans waardoor we de volslagen overdonderde Vander Gucht zowaar geloofden toen ze zei dat dit werkelijk één van haar favoriete optredens moest zijn.

6 november 2015
Jorik Antonissen