Nostalgie Beachfestival - Dag 1 - Fotoreportage

Nieuwpoort, 4 augustus 2023 - 5 augustus 2023

Nostalgie Beachfestival - Dag 1 - Fotoreportage

Wie had dat ooit verwacht, maar dag één van het Nostalgie Beach Festival Nieuwpoort startte onder een stralende zon. Wie op zoek ging naar het festival op het strand, kwam bedrogen uit, aangezien het festival doorging in het Maritieme park, gelegen aan de haven.

Cleymans & Van Geel mochten het publiek rond de middag opwarmen. Na deze twee showbeesten kon Emmy D’Arc haar ding doen. Waar ze verleden jaar nog enigszins schuchter op het podium stond, werd het duidelijk dat ze een jaar verder zonder enig probleem in haar eentje het gehele podium innam en dit optreden zag als een soort generale repetitie voor ze zich terugtrekt in de studio om dat album op te nemen. Verrassing: Emmy's ode aan Sinead O’Connor met een prachtige versie van Troy

Berre timmert sinds enkele jaren gestaag aan een zangcarrière en doet dit jaar een gooi naar Zomerhit 2023. Hij werd dan weer afgelost door Suzan & Freek met zeemzoete en poppy nummers, die duidelijk door het publiek gesmaakt werden.

Geen enkel festival die naam waardig zonder dat Arsenal voor een massa goede vibes zorgt. Na twintig jaar zijn ze één van de beste Belgische live bands. De stilaan ondergaande zon zorgde voor een warme gloed op het podium. Die warme gloed was er ook voor Zara Larsson. Volgens presentator Steven Van Herreweghe het beste Zweedse exportproduct sinds ABBA en de balletjes van Ikea. Afsluiter van de eerste dag was Texas die er een een best-of-show van maakten en de ene hit na de andere afvuurden op het publiek.

Dag twee zou hoogstwaarschijnlijk in het teken staan van de paraplu’s, regenvesten en “katsjoeën botten”.

Nostalgie Beachfestival Nieuwpoort '23 - dag 1

5 augustus 2023
Karel Uyttendaele