Manngold - Opwindend!

N9, Eeklo, 9 november 2014

Dat supergroepen niet enkel in de States of de UK kunnen bestaan bewijst Manngold. Met muzikanten die hun sporen al verdienden bij Arno, Fifty Foot Combo, Intergalactic Lovers, Vive La Fête en Motek weten ze met hun instrumentale, rauwe en energieke rock van elk optreden een opwindende beleving te maken. Zo ook in muziekclub N9.

Manngold - Opwindend!



Na wat sfeerschepping in de intro stuurde de ritmesectie met het nummer Ping sober maar accuraat de machine in gang. De twee gitaristen deden daarrond melodieus en freewheelend, maar tegelijkertijd bijzonder accurraat hun ding.

Ook in Stunde Null speelde de band met een chirurgische precisie de boel aan flarden. Er was ruimte voor improvisatie en beide gitaristen maakten er gretig gebruik van. Deze lijn werd volledig doorgetrokken in IND, de eerste song van de band met een officiële videoclip.

Een ingetogen nummer als Sonic leek in een wervelende Manngold-show een vreemde eend in de bijt, maar had nog voldoende spankracht om te belijven. Je voelde dat er iets te gebeuren stond, maar je kon er je vinger niet meteen opleggen.

Met Fuzzhound ging de band er nog een laatste keer volledig ad rem tegenaan. Alles en iedereen kwamen nog een laatste maal uitgebreid aan bod en de contrasten hard-zacht, traag-snel en melodieus-ruig werden nog eens uit de spreekwoordelijke kast gehaald vooren een denderend en daverend einde.

Manngold zette van bij aanvang druk en spanning en liet gedurende een volle show niet meer los. Dankzij de twee grotendeels synchroon en uiterst strak spelende drummers, twee razende gitaren die elk om beurten hun plaats in de spotlights opeisten en een bassist die zowel ritmisch als bij momenten melodisch de boel perfect samenhield.

9 november 2014
Patrick Blomme