Mad About Mountains - Nie slecht veur nen destag

, 2 juli 2018

Ze zijn er klaar voor, de mannen en vrouw van Mad About Mountains. Klaar om de volgende stap te zetten. En vooral: klaar om hen die opdagen voor de concerten weg te blazen.

Uiteraard zaten er daar in de gezellige, goed gevulde Staminee De Living, waar geoefend werd vooraleer aan het echte werk te beginnen, nog wat schoonheidsfoutjes in het spel. Natuurlijk moest er hier en daar nog gezocht worden. Maar de nummers van de nieuwe plaat zijn een stevig fundament, waarop dit viertal kan bouwen. En dat straalde van het hele gebeuren af.

Het publiek in Heist-op-den-Berg had het vooral begrepen op de stevige nummers, waarin de meest venijnige, meest intense solo’s verstopt zaten. Specifiek nieuwe songs als The Wishing Well, Stronger en Radio Nowhere, waarin respectievelijk gitarist Davy Jansen en frontman Piet De Pessemier zich gitaargewijs konden uitleven, werden op luid applaus onthaald. De sfeer was dan ook uitstekend.

Maar naast stevig uitpakkende nummers kan Mad About Mountains ook prat gaan op intimistische pareltjes als het prachtige Walk With Me of het van een pakkende tekst voorziene Numbers. Als je dan ook nog eens een prachtige cover van een in het collectief muzikaal geheugen gegrifte Rhinestone Cowboy, opgedragen aan de auteur ervan Glen Campbell (rond wiens desastreuze ziekte de nieuwe plaat min of meer is opgebouwd) in het oeuvre steekt, is succes bijna gegarandeerd.

Nog steeds – om niet te zeggen: nog meer - zijn de zangharmonieën met bassiste Myrthe Luyten en Davy Jansen een streling voor het oor. Nog steeds is Jansen een uitstekend gitarist, die ook nog eens vlotjes overweg kan met banjo en lapsteel. En met nieuwe drummer Pol Meunier hebben ze bovendien “een metronoom” (dixit De Pessemier) om als basis op terug te vallen. En alles klikt mooi in elkaar.

Mad About Mountains is klaar om de Vlaamse (en buitenlandse?) zalen te veroveren. Dat bleek al in Heist-op-den-Berg en dat zal ongetwijfeld nog meer het geval zijn bij de releaseshow in de Hasseltse Muziekodroom. Om het op zijn Heist-op-den Bergs uit te drukken: “Nie slecht veur nen destag” (of voor de buitenlanders: niet slecht voor een dinsdag).

13 april 2016
Patrick Van Gestel