Lokerse Feesten - Een weekendje tussen de Goden

Grote Kaai, 30 juli 2004 - 8 augustus 2004

Lokerse Feesten - Een weekendje tussen de Goden

Vrijdag
Vrijdag ging al direct strak van start. Koen Buysse mocht zijn Zornik de aftrap laten geven voor een half gevulde Grote Kaai. Lokeren zag dat het goed was en maakte zich op voor een nog steviger geweld van bij onze Noorderburen. De Heideroosjes toeren deze zomer zowat hl Belgi af en slagen er elke keer maar weer in om iedereen te doen geilen op hun muziek. Bekendere nummers werden keurig afgewisseld met nieuwe nummers, Lokeren genoot en feestte daarna de ziel uit hun lijf tijdens de Afrekeningsfuif van Studio Brussel. Dag 1 was al zeker en vast geslaagd.

Zaterdag
Op zaterdag kregen we bezoek van Belgische ouwe rocker Roland Van Campenhout, die bracht onlangs een gloednieuwe cd uit die nu over de toonbanken rolt en wou ons even komen tonen hoe dat allemaal kwam. Met een mix van alle denkbare muziekgenres en veel bekend volk slaagde hij er in om het kleine publiek dat was komen opdagen te overtuigen. Ca plane pour moi was een mooie kers op de taart voor Roland en co. Na Roland gingen de hemelpoorten open, niet voor regen, wel voor de engelenstem van Jasper Steverlinck. Spijtig genoeg heeft de Arid-frontman in zn solocarrire sterallures gekregen wat hem niet eert. Jasper bracht zn cd van covers op een mooie manier live, maar die jongen kan er ook niet aan doen dat dat na een tijdje enorm eentonig gaat worden (buiten dat n moment dat Van Bambos (van Novastar, weet je nog wel) even zn gitaar 15 seconden mocht aanraken). Hl wat mensen gingen er bij keuvelen of snel een plasje maken. Steverlinck had snel door dat het Lokerse publiek wat meer energieke dingen wou en maakte dus plaats voor het door ons Belgen geliefde Lamb. Zangeres Louis Rhodes begon de avond weer met de leuke woorden Its fine to be in Belgium again. We are fine you were in Belgium again too Louise! Wat volgde maakte van de Grote Kaai in Lokeren n grote warme plaats om te genieten van overheerlijk Keltische klanken gevuld met enkele bijzondere beats van een uitstekende Lamb. De toetsist liet iedereen weer jumpen, zoals hij eerder ook op Werchter en Pukkelpop voor elkaar bracht, daarna mocht de hele kaai ontploffen op Sun, n van de uitschieters van hun laatste plaat Between Darkness And Wonder. De groep amuseerde zich kennelijk te pletter, zo hard zelfs dat ze tot drie keer toe Thank you, goodbye! zeiden en toch nog terugkwamen. Een ongelooflijk optreden werd dan uiteindelijk besloten met een akoestisch nummer van Louise herself, gevolgd door een staande ovasie vanop de catwalk voor een schitterend Lamb. Hope to you soon again, Lamb!

Zondag
Terwijl Lokeren zich klaarmaakte voor de zondvloed van mensen die op zondagavond naar de Simple Minds zouden afzakken, maakte Spring het jonge publiek warm voor een lang festivalleven. Tot zover Spring, om 8 uur mocht Venus in Flames als Belgisch talent de kaai inzegenen voor wat een lange en onvergetelijke avond zou worden. Vergezeld van Gert Bettens als gitarist en vele andere special guests liet Venus in Flames al enkele van hun goede blikken zien. Echte fans konden er van genieten, mensen voor wie de groep onbekend was (de meesten op de Grote Kaai gisteren) minder. Maar het zijn de eerste regels die tellen jongens, ik weet zeker dat we jullie nog vaak gaan weerzien! Daarna was het weer tijd voor de jonge garde van Krezip, vl te commercieel dachten sommigen tot op het moment dat zangeres Jacqueline de weide even rond haar vinger won. Een set met ongelooflijk veel pit en jonge stevige rock, dat is waar Krezip voor staat. Het doet echt deugd om zon jonge mensen (gemiddeld 20 jaar) ziet genieten en ambiance ziet maken, de hele wei genoot net als ik enorm van dit optreden. En dan was het tijd voor het langverwachte optreden van de Simple Minds. Spots aan, gitaren gestemd, catwalk goed geboend, Lokeren mocht even opstijgen naar het rijk der hemelen. De ene hit na de andere werd door de hele kaai meegebruld, meegesprongen, kortom anderhalf uur fun overheerste de Lokerse Grote Kaai. En dan, genoten van een hoop legendes, plaatste ik mn lichaam in mn bed en droomde nog hl de nacht lang met Dont you Tot morgen Lokeren.

Foto's:
* Copyright by Lokerse Feesten (www.lokersefeesten.be)
* Er zullen later nog foto's van onszelf bij komen, maar die worden pas na de Lokerse op ons officieel eindverslag geplaatst.

13 maart 2023
Robin Tulkens