Lefffingeleuren - Leffinge versus de regen, 1-0 (fotoreportage)

De Zwerver, 9 september 2022 - 11 september 2022

Lefffingeleuren  - Leffinge versus de regen, 1-0 (fotoreportage)

De zomer loopt op zijn eind en laat zich van zijn grilligste kant zien, gelukkig voor de festivalgangers bleek vooral de namiddag het meeste regen gezien te hebben. Tegen de tijd dat Heisa voluit het startsein mocht geven voor deze "terug naar normaal" editie van Leffinge was het slechte weer geweken.

Er werd trouwens flink gerockt op die eerste avond, want met Party Dozen, Protomartyr, Millionaire en Barno Koevoet & De Duimspijkers stond er toch stevig volk op het podium. 

In de afdeling apart, noteren we vooral Kidiot, de band van Nick Defour (stakattak) en Bert Ostyn (Absynthe Minded), die tot twee maal toe mochten aantreden, éénmaal op hun normale uur op de buitenstage, en éénmaal als invaller voor de niet opgedaagde Dali Maru. 

En dat je met een sax kan rocken, dat weet dankzij Party Dozen ook iedereen. Dat je Borokov Borokov mag toevoegen aan de de Goldband, Willy Organ, hype, werd nog maar eens onderstreept door hun knaloptreden in Leffinge. 

De nacht luidden we in met het jonge Brugse vijftal Barno Koevoet & De Duimspijkers,  die amper met z'n allen op de kleine buskerstage pastten, maar dat meer dan goed maakten met hun stevige muziek, rock met ballen met een streepje (post)punk en een streepje hardcore.

Leffingeleuren 09/09/2022

 

11 september 2022
Bert Gysemans