Labadoux - Fotoreportage

Labadoux festivalterein, 4 mei 2024

Labadoux - Fotoreportage

Labadoux, één van de eerste zomerfestivals, opende de deuren voor muziekliefhebbers van alle slag. Ondanks de wisselvalligheid van het weer, was de sfeer allesbehalve somber. Een gevarieerd programma lonkte naar een breed publiek, en de ticketprijs was zo democratisch als maar kon. De drankprijs was een ander verhaal. Begrijpelijk, toch?

Toch blijft Labadoux een festival met een hart voor de maatschappij. Dat voelde je in de muziek, die uit alle hoeken van de wereld opdoemde: van blues tot rock. En zelfs de jongsten kregen een eigen stekje in de kidstent, bruisend van activiteit. Het was een feest van verbondenheid, waar lokaal talent hand in hand ging met internationale bands, en waar elke noot een verhaal vertelde.

Op zaterdag bracht Tom McRae een onvergetelijk optreden. Zelfs solo wist hij het publiek aan zijn lippen te laten hangen met prachtige songs, afgewisseld met een vleugje humor. Daarna was het de beurt aan 10cc, de legendarische band die hoogtijdagen beleefde in de jaren zeventig. Maar vergis je niet: ze zijn nog net zo scherp als toen en de harmonieuze arrangementen klonken als een vertrouwde melodie in de oren. Noordkaap mag dan vooral bekend zijn uit de jaren negentig, de muziek van Stijn Meuris blijft tijdloos. Met energie en de nodige Belgische klassiekers nam hij het publiek mee op een reis doorheen het oeuvre.

Labadoux 2024

6 mei 2024
Chris Van Dam