Kneistival 2024 - Dag 3 - Fotoreportage

Heldenplein, 19 juli 2024 - 21 juli 2024

Kneistival 2024 - Dag 3 - Fotoreportage

Tradities zijn er om gebroken te worden. En dus moesten we het dit jaar stellen zonder “drâche nationale belge” op deze nationale feestdag. Geen mens die daarom maalde in de Put van Heist. Kneistival was vandaag al aan de laatste dag toe en de zon liet zich nog even gaan.

 

Op het podium mocht Arthur Boussiron aka Jack Vamp, samen met zijn Castle Of Creep het startschot geven met zicht op zee. Een uitzicht waar ze duidelijk van genoten. Was dat de reden dat de show van Jack Vamp & The Castle Of Creep soms een beetje voortkabbelde op het ritme van de golfslag van "’t zeetje”? De winnaars van StuBru’s 'De Nieuwe Lichting' 2023 (samen met Mayorga en Isaac Roux) hadden best wel enkele leuke songs meegebracht zoals Felix The Cat en Jack's Tendency, maar er had gerust meer peper in het gat gemogen van de bijwijlen catchy en dansbare tunes. Een welgemikte cover van I Could Never Take the Place Of Your Man van Prince surfte lekker over de eightiesvibes op het podium. Met een droog “Da was’t”, droop het viertal af. En dat was het dan.

Voor Les Truttes is geen enkel muziekgenre veilig. Zowat alles is bruikbaar om door de mixer gehaald te worden en uit de kookpan te komen als een spetterend feestje. Les Truttes een coverband noemen zou de band oneer aandoen. De band staat voor een totaalspektakel waarin muziek, kostuums en decor zich vermengen tot een zinderend geheel. Vanaf de eerste noten van opener Mr Brightside van The Killers at het publiek uit hun hand en namen ze iedereen mee op een muzikale reis doorheen elk mogelijk muziekgenre. Sweet Dreams (Are Made Of This) van Eurythmics ging hand in hand met Nancy Sinatra’s These Boots Are Made For Walkin'. Lenny Kravitz deed een dansje met Metallica om vervolgens te vechten voor hun “right to party” met The Beastie Boys. Roer daar nog een snuifje Anarchy In The UK en een vleugje (I Can't Get No) Satisfaction doorheen en u begrijpt zo ongeveer wel wat we bedoelen als we zeggen dat u niet moet  twijfelen als De Trutten in uw buurt langskomen. Aan een moordend tempo komen zowat alle hits als een wervelwind voorbij. De bisronde meldde zich aan als een mini-Tomorrowland inclusief duizenden gsm-lichtjes in het publiek. Daft Punk verleidde Billie Eilish tot een rondedansje op het dansbaarste van Jimmy Somerville en Oasis, want iedereen weet ondertussen wel dat god een dj is. Maar anders dan bij de grote broer in Boom is er op Kneistival geen issue over het gebruik van herbruikbare drinkbekers. Een festival met visie. Eat that, TML.

Kneistival '24 21-07-2024

24 juli 2024
Patrick Van den Troost