Josephine - Overtuigen!

Minard, 24 november 2018

Op de recentste Rock Rally ging Josefien Deloof nog aan de haal met de publieksprijs. Na een reeks optredens vervelde ze van singer-songwriter tot een artieste met full band. Sindsdien herdoopte ze zichzelf tot Josephine. En het was in die hoedanigheid dat ze haar eerste en enige clubshow van dit najaar gaf.

Deloof draaide, ondanks haar jonge leeftijd, al enige tijd mee in het concours-circuit en dat leverde naast die publieksprijs ook nog een selectie op voor de Nieuwe Lichting en een tweede plaats op Westtalent. Daarnaast deed ze al voorprogramma’s voor Nordmann, Ozark Henry en Milo Meskens en heeft ze er een goed gevulde festivalzomer op zitten.

Vooraleer Josephine aan de beurt was, maakten we eerst nog aangenaam kennis met Homegirl. De band rond Ellen Steegen, ook bekend van Humo’s Rock Rally en Limbomania, begon ingehouden, maar vond al snel haar draai. De stem van Steegen was het ideale bindmiddel tussen de dromerige synths, puntige ritmesectie en melodieuze gitaren. Wij lieten ons tijdens de korte set vlot meevoeren door de lichtvoetige droompop met jazzy invloeden.

Josephine ging daarna mysterieus en donker van start. Met enkel haar naam geprojecteerd op de achtergrond en zelf post vattend op haar persoonlijke showtrap wist ze onmiddellijk de aandacht van het publiek in de uitverkochte Minard vast te grijpen om die gedurende ruim een uur niet meer los te laten.

Meer zelfs, zonder ook maar één officiële song uitgebracht te hebben en letterlijk geruggesteund door een meesterlijk goede en strak spelende band, stak Josephine de voltallige Minard schijnbaar moeiteloos in haar zak. Daarvoor speelde ze niet enkel haar soulvolle hese stem, maar ook haar aangename en bij momenten hilarische podiumpresence als voornaamste troeven uit.

Als we dan toch een paar hoogtepunten moeten opnoemen, dan gaan wij voor het breekbare en naakte Please, een superopzwepend en van bescheiden vuurwerk voorzien You Got Me Down en de ingetogen en solo gebrachte bis opgedragen aan haar vader.

Josephine bevestigde in de mooie Minardschouwburg met overtuiging al het goede dat reeds over haar gezegd en geschreven werd.

Josephine @ Minard 24/11/2018

Homegirl @ Minard 24/11/2018

26 november 2018
Patrick Blomme (Foto's: Patrick Blomme)