Jordan Rakei - Fotoreportage

Ancienne Belgique, 22 september 2024

Jordan Rakei - Fotoreportage

Jordan Rakei stond voor een uitdaging in de AB: hoe pers je zes albums in één concert?

Het antwoord? Simpelweg door de volgorde los te laten en de muziek het werk te laten doen. "Roep maar om verzoekjes", stelde de Nieuw-Zeelandse artiest voor. Het bleek typerend voor de avond: een show zonder vooropgestelde setlist, gedragen door improvisatie en muzikaal instinct.

Wat Rakei onderscheidt van anderen is zijn vermogen om verschillende genres moeiteloos te verweven. Jazz, soul, en hiphop komen samen in de muziek. Het publiek voelde die unieke blend in elke noot. Elk nummer - of het nu ouder werk was of recenter materiaal - voelde fris en spontaan. Alsof het speciaal voor die avond werd gecreëerd.

Het meest memorabele aan de avond was misschien wel hoe de show een eigen dynamiek kreeg. Door de volgorde van de nummers op gevoel te bepalen, hield Rakei het spannend voor zowel zichzelf als het publiek. De muziek nam het voortouw en wij hoefden alleen maar mee te drijven in de stroom. Hij liet in de AB zien dat hij een meester is in het creëren van sfeer en improvisatie. Met een band, die op het scherp van de snee speelde en een geluid dat genres oversteeg, wist hij een intieme en betoverende ervaring neer te zetten.

Jordan Rakei @ AB - 22/924

24 september 2024
Chris Van Dam