God Is An Astronaut - Fotoreportage

Vooruit Kunstencentrum, 7 april 2022

God Is An Astronaut  - Fotoreportage

Een avondje gitaarvirtuositeit voor gevorden. Postrock dus. In concertzaal Voo?uit nog wel. Dat heeft te maken met de verhuis van Dunk! Festival naar de Gentse concertzaal. God Is An Astronaut was ontegensprekelijk één van de grote namen in het genre. En dit was meteen een goed moment voor het Dunk! team om een generale repetitie te houden voor het eigenlijke festival. 

Vaste opener Barrens uit Zweden mocht de spits afbijten met potige postmetal. De toer met de Ieren zal de band doorheen heel Europa loodsen, een avontuur voor het trio dat al bijna doorheen de meegebrachte koopwaar zat. Het Duitse Kokomo is een vaste waarde in het Dunk! huis en werd uiteraard ook gesmaakt door het publiek. Met maar liefst drie gitaren gooiden de Duitsers alles in de strijd. Het was een tijdje geleden dat ze nog speelden, maar dat was er niet aan te zien. 

Kers op de spreekwoordelijke taart waren de Ieren van God Is An Astronaut. De band van de broers Kinsella (respectievelijk bas en gitaar) mocht eindelijk het geweldige album 'Ghost Tapes #10' aan het grote publiek voorstellen. Intussen mag het gezelschap twintig kaarsjes uitblazen. Debuut 'The End Of The Beginning' is immers net twee decennia oud. Toen het kwartet begon, was de grote zaal gezellig vol. De groep had het pleit dan ook snel gewonnen. We twijfelen er ook niet aan dat de Dunk! organisatie in de nopjes was met deze opkomst. Wordt zonder twijfel vervolgd. 

God is an Astronaut @ Vooruit Gent 7/4/2022

9 april 2022
Bert Gysemans