Gnome - Fotoreportage

De Studio, 19 september 2024

Gnome - Fotoreportage

Wie de videoclips van Gnome volgde in aanloop naar de release van derde langspeler 'Vestiges Of Verumex Visidrome' weet dat er al wel eens gelachen mag worden bij het Antwerpse trio. Maar vergis je niet: Gnome is een efficiënte riffmachine, die niet vies is van een portie loodzware rtimes. Het was dan ook geen verrassing dat het bordje uitverkocht aan de deur van Kavka mocht gehangen worden. 

De supports kwamen van twee bevriende bands. Allereerst was er Wall, het spare-time-project van de gebroeders Cole uit Oxford, beter bekend als de tandem die ook Desert Storm bevolkt. Met tweeën brachten zij een ode aan de riffs van Black Sabbath. Nu, met twee is maar met twee. En dus kwam voor de Karma To Burn-cover Nineteen lokale held Sasha Boller even meebassen. 

Tweede support Tankzilla is geen onbekende. Hoewel, zo vaak spelen ze niet in België. Maar als Peter Van Elderen (Peter Pan Speedrock) en Marcin Hurkmans (Wolfskop) samen muziek maken, kan je er zeker van zijn dat het vakwerk is. Peter is dan helemaal zichzelf, rockend en harkend zoals hij al jaren doet, maar dit is muzikaal toegankelijker dan wat hij bij Peter Pan Speedrock deed. En Marcin, die drumt met zo'n gemak dat hij nog volop de tijd heeft om gekke bekken te trekken. 

Gnome kon zich geen betere supports wensen. Het was dan ook bij voorbaat al een gewonnen westrijd voor de Antwerpenaren. Maar ze wouden alles lekker uit de kast halen. Aan speciale gasten geen gebrek: de sax-speler uit The Ogre, een Mexicaans mariachi-orkest, een koor en een danser waren op het appel. En Gnome, met de knallende riffs en één roze Flying V. Het gaat Gnome voor de wind momenteel. Bijna heel oktober touren ze door Duitsland om enkel nog eind van de maand en begin november een show in België te spelen.

Gelukkig kunnen we even verder na deze geweldige releaseshow. 

Gnome, Tankzilla, Wall @ Kavka - 19/9/2024

21 september 2024
Bert Gysemans