Glitterpaard - Vuurdoop

Trix, 31 maart 2022

Glitterpaard - Vuurdoop

Het venijn zat hem duidelijk in de staart van maart. Winterse voorjaarsbuien en nachtelijke vrieskou konden we verwachten, maartse buien en aprilse grillen (en “Kleuren die van uur tot uur verschillen”), maar niks daarvan eens binnen in de knusse bar van TRIX Antwerpen.

 

Daar stelde Glitterpaard tijdens het allereerste officiële optreden de debuutplaat aan het publiek voor. Wat ooit begon als een eerbetoon aan het Amerikaanse Sparklehorse, is ondertussen uitgegroeid tot een goed geöliede band met eigen nummers en een eigen smoelwerk.

Hard en zacht werden door de crème da la crème van de Vlaamse alternatieve rockscene (Mintzkov, Wardrobe, Millionaire, Portland en Marble Sounds) versmolten tot een gelaagd en spannend geheel. De vooruitgeschoven singles All Rights Reserved en Turnstile Youth kenden we al, maar ook de overige nummers knetterden en glitterden door de zaal dat het een lieve lust was. Naast het eigen werk, dat een live vuurdoop kreeg, mocht natuurlijk ook een tribute aan de betreurde Mark Linkous als kers op de taart niet ontbreken. En zo werd, omdat bloed nu eenmaal kruipt waar het niet gaan kan, de set perfect afgerond met een intense versie van diens Eyepennies.

Eerder op de avond mocht Bobbi Lu (née Lucy Ryan), een in Brugge residerende Britse, piano en synths laten clashen van dromerig experimenteel tot uiterst dansbaar uitwaaierend.

Glitterpaard, Bobbi Lu @ Trix - 31/3/2022

 

2 april 2022
Patrick Van den Troost