Glen Hansard - fotoreportage

Koninklijk Circus, 3 november 2023

Glen Hansard - fotoreportage

We vertrokken met een prachtige zonsondergang aan het station van Mechelen, richting Brussel, waar we een grandioze avond in het verschiet hadden. Le Cirque Royal zou het decor zijn voor Glen Hansard, de Ierse frontman, met zijn fantastische groep muzikanten.

Toen de deuren om 19 u openden, wisten we nog niet dat we gingen getrakteerd worden op een voorprogramma. We waren dan ook verbaasd toen we in de gang al muziek uit de zaal hoorden. De zanger van het voorprogramma, de pianiste en de violist (Murdo Mitchell, Tina Dico en Petra Hermanova nvdr) vonden we later op de avond terug bij Glen Hansard zijn kompanen.

We mochten fotograferen waar we maar wilden en zelfs tijdens het volledige voorprogramma. Na de pauze werden we als fotografen verbannen naar de achterste regionen. Gelukkig had de security respect voor ons kleine formaat ( de tweede fotografe was ook niet zo groot) en mochten we ons op de trap begeven om zo de hoofden van het publiek niet in elke foto mee te pikken.

Het werd muzikaal genieten van de warme stem van Hansard en het muzikale professionalisme van de groepsleden. Een voor een brachten ze het beste uit zichzelf en hun instrument. Toen het nummer When Your Mind's Made Up door de boxen klonk, werd het publiek spontaan achtergrondkoor. Iedereen zette zijn beste beentje voor en het klonk geweldig.
Wat voelden we ons gelukkig en voldaan toen we de zaal verlieten. Dat de groep maar snel weer eens langskomt!

Glen Hansard @ Koninklijk Circus 3/11/2023

4 november 2023
Christel Schoepen