Gentse Feesten - De Dolfijntjes als prettig gestoorde visjes

Gentse Feesten, 17 juli 2004 - 26 juli 2004

Gentse Feesten</b> - De Dolfijntjes als prettig gestoorde visjes

Vandaag was het de laatste dag van de Gentse Feesten: traditioneel dag van de Lege Portemonnee genoemd is dit de (zo zou het toch moeten zijn) decadente afsluiter van een tiendaagse die de stad op zn kop zet. Normaal gezien sluit Raymond van het Groenewoud op het St-Jacobs de Feesten af, maar door tot nader orde onbekende redenen daagde hij dit jaar niet op. De Dolfijntjes zouden als voorlaatste band op het plein aantreden.

De Dolfijntjes is de band van Wim Opbrouck, ook wel bekend van zn motor-lotgevallen op Canvas en als boer Robby op Ketnet. Maar vooral is het een prettig gestoord gezelschap: ze pakten uit met een repertoire dat ging van Deep Purple tot (een interpretatie van) Britney Spears en Johnny Turbo, stuk voor stuk gecoverd met een ziel en zichtbaar plezier. Gewapend met naast de gebruikelijke bandopstelling van drum, bas en gitarist nog twee accordeons en een extra percussionist maakten ze al meteen duidelijk waarvoor ze kwamen: we blijven hier tot 6 uur!
Uiteindelijk werd het zo laat niet (bluesheld Roland zou de avond afsluiten) maar ze vulden hun tijd wel mooi. Waren alle uurtjes maar even lekker als het uurtje Dolfijntjes
27 augustus 2019
Vincent Merckx