Fox Stevenson - Is dit dromenland?

013, 31 januari 2020

Fox Stevenson</b> - Is dit dromenland?

Fox Stevenson is een dj die nooit stilstaat. Hij gaat van drum-‘n-bass naar dubstep en in sommige tracks durft hij ook een hint van house te verwerken. Vorig jaar besloot hij nog een stapje verder te gaan en de sprong naar een live project te wagen. Of dit gelukt is, gingen wij voor u na in de Tilburgse 013.

Fox Stevenson trapte zijn uur lange show af met All This Time, een throwback naar zo’n zes jaar geleden. Lang duurde de nostalgie niet, want de volgende track was er eentje uit zijn dubstep-collectie. Nog niet goed wakker? Dan werd daar op deze manier meteen iets aan gedaan. Zo ging het een tijdje door: drum-‘n-bass en dubstep werden naadloos aan elkaar gebreid door de liveband, terwijl Fox de vocals verzorgde en met een aanstekelijk enthousiasme het publiek aanspoorde om vooral mee te zingen.

Maar een krachtige stem heeft Fox niet en dus viel hij tijdens de live set ontzettend vaak terug op autotune. Ook op zijn tracks wordt die stem regelmatig bewerkt en dus was het bij dit concert geen storende factor. En ook verder verliep alles vlot. Het was alsof Fox extra goede sfeer had meegebracht. Hoewel hij tot vijf minuten voor het concert nog af te rekenen had met een voedselvergiftiging, was hij op het podium levendiger dan ooit.

Afsluiters van de avond waren Bruises en Headlights. Die laatste past misschien het best bij een melancholische bui, maar als u niet in die bepaalde stemming was, hielp Fox graag een handje. Talloze sterren op het podium, een futuristische stad op de achtergrond en teksten als: "I see people but I don’t see souls". Voelt u het al?  Wij voelden het wel. Om ons toch niet al te weemoedig naar huis te sturen, vrolijkte hij de boel nog een laatste keer op met Lava, een track die hij binnenkort officieel zal uitbrengen.

De show in Tilburg had evengoed ‘The Best of Fox Stevenson’ als titel kunnen dragen. De toppers van zijn nieuwste album ‘Killjoy’ werden immers gecombineerd met eerdere hits. Een voorproefje op wat nog komen zal, rondde de boel af. En die toekomst, die ziet er goed uit.

2 februari 2020
Annelies Rom