Etienne De Crecy, Orbital, Digitalism - Gezellig samen op beton

Lokeren, Lokerse Feesten, 14 augustus 2009

De Lokerse Feesten dichten zichzelf de reputatie van 'het gezelligste festival van Vlaanderen' toe. En hoewel we zelf veel liever op een mooie grasmat staan dan op beton, kon de opkomst en de sfeer op deze mooie zomeravond ons absoluut bekoren.

Etienne De Crecy, Orbital, Digitalism - Gezellig samen op beton



Eerst gezien: Etienne De Crecy presents Beats & Cubes. Vanuit het centrum van een log gevaarte van drie keer drie kubussen overschouwde de hoofdrolspeler het publiek dat al meteen loos ging op Am I Wrong. En naarmate de set vorderde, werd de klank- en lichtshow echt wel indrukwekkend. De meeste mensen rondom ons dansten de ziel uit hun lijf en zelfs toen de set wat meer de loungy kant opging met klassiekers zoals Prix Choc, bleef de massa al deinend het ritme aangeven. Dit was absoluut een schot in de roos.

Een kleine rondvraag onder de Orbitalfans leerde ons dat de meesten van hen hier waren voor de oudere tracks en Orbital had die boodschap duidelijk goed begrepen. We kregen uitstekende versies van The Box en Satan voorgeschoteld. De jongens zelf hadden er trouwens erg veel zin in en dat merkten we ook aan de wilde armgebaren van Paul Hartnoll. Het publiek werd getrakteerd op een mooie lichtshow, inclusief de grote panelen op de achtergrond. Ook dit was een meer dan gesmaakt optreden.

Digitalism kon de verwachtingen evenwel niet inlossen. De hele dj-set leek ons uiterst statisch en saai. Nergens kon Digitalism het niveau, zorgvuldig opgebouwd door Etienne De Crecy en Orbital, bevestigen. Echt jammer want deze avond verdiende een waardige afsluiter.

Het moet gezegd zijn: de Lokerse Feesten zorgden voor een stevige portie gezelligheid en plezier. En ook de show was niet te versmaden. Het podium is één van de mooiste der  Vlaamse stadsfestivalletjes. Nu nog die Duveltent wat dichterbij en we zijn er helemaal.

14 augustus 2009
Peter Horemans