Ed & Kim, Jesse Rose, DJ Hell, Stijn en Optimo - Fidget & techno meet funk & italo-disco

Vooruit, Gent, Gentse Feesten, 22 juli 2009

Dag vier van 10 Days Off beloofde een knaller van formaat te worden. Een mengeling van grote namen met een lange staat van dienst en new kids on the block loste die verwachting perfect in.

Ed & Kim, Jesse Rose, DJ Hell, Stijn en Optimo - Fidget & techno meet funk & italo-discoBij het binnenkomen passeerden we meteen al enkele van die new kids on the block. Supreems speelde de elektro- en fidget-hits van het moment en kreeg met gemak de voetjes in beweging op de Café-dansvloer.

Na enkele danspasjes gewaagd te hebben, met onze hippe frak nog aan, werd het ons echter iets te warm en besloten we neder te dalen richting vestiaire en Bacardi Room.

Ook daar kregen we de hits van het moment voorgeschoteld, naadloos aan elkaar gemixt door gevestigde waarden Ed & Kim. Met Major Lazers ferme schijf Pon De Floor werd al een eerste climax bereikt. Het dynamische duo liet de zaal alle hoeken van het muziekspectrum zien: fidget, elektro, techno, dubstep, rave.

Daarna kwam Jesse Rose plaatjes draaien: lekkere en zeer dansbare funky tech-house. De blondine op het podium in de hoek kon het goed smaken en toonde haar beste danspasjes. Meer van dat!

Maar lang konden we niet blijven dansen: het Scandinavische gezelschap Miike Snow was aangekondigd om enkele mooie liedjes te komen zingen, en - dedju - was dat mooi! Zeker de moeite om die mannen te volgen.

Ondertussen was Hugo Kruysh de Ballroom nog aan het opwarmen. De man ging van start met experimentele techno, maar dat was tegen het einde van zijn set overgegaan in techno-klassiekers als Higher States of Consciousness van Josh Wink.

Daarna was het de beurt aan Stijn (foto), Vlaanderens one-man-synth-and-sampler-controller-on-heels. Vette beats (de jongeman wou blijkbaar naar Detroit), funky melodietjes en bijhorende vocals: it sure got hot and sweaty!

Battant kon niet echt overtuigen met het begin van hun set, en dus zetten we koers richting Jesse Rose - die zijn set afsloot met een remix van Music Is The Answer - en DJ Hell. Met recht en rede bleek hij een grote meneer in het techno-wereldje.

Het Schotse duo Optimo, tot slot, koos voor zeer dansbare italo-disco nummers in het Café, al kon dat niet afgeleid worden uit het aantal dansers. We telden hooguit vijftig dansende mannen en vrouwen in het Café. Het voordeel was dan weer dat er daardoor heel wat plaats om te dansen was. En hey, wat moet een mens uiteindelijk meer hebben?

22 juli 2009
Steven Beeckman