Dieter von Deurne & The Politics - Tienerfanclub

, 13 januari 2017

Is er leven na Orange Black en The Go Find? Ja dus, en het heet Dieter Von Deurne & The Politics!

Dieter von Deurne & The Politics</b> - Tienerfanclub

"Met een diploma criminologie vind je nooit een deftige job", zei zijn oma nog. Dieter Sermeus sloeg de wijze raad in de wind en klust dus noodgedwongen al twee decennia bij als nu eens succesvol dan weer teruggetrokken muzikant. Na tien jaar Orange Black en tien jaar The Go Find, leek het tijd voor een nieuw avontuur. Vanavond werd in Bagger, een ex-douanekantoortje aan de Antwerpse dokken, Dieter Von Deurne & The Politics try-out-gewijs boven de doopvont gehouden.

Van achter het loket (letterlijk!) bewees Sermeus nog steeds een straf songschrijver te zijn. Geruggesteund door ex-collega's van The Go Find liet hij ons proeven van de net ingeblikte plaat, die in het voorjaar in de rekken moet liggen.

Op Facebook postte de band de voorbije dagen als teaser songs van o.a. Pavement, The Modern Lovers en The Wipers. En dat amalgaam was exact de sound die we daar te horen kregen; kras nieuw werk waarop we heupwiegden alsof het derde millenium nooit begon.

De set van een uurtje werd halfweg opgevuld met covers van Teenage Fanclub en Orange Black (nou ja, een cover?) maar dat was geeneens nodig. Omdat alle nummers eigenlijk al een beetje Teenage Fanclub of Orange Black klonken, maar vooral omdat die nummers er gewoon stónden.

Leuk en veelbelovend weerzien. 2017 lacht Dieter Von Deurne & The Politics toe! Zelfs al vinden we het nu al een beetje de lulligste groepsnaam van het jaar.

13 januari 2017
Christophe Demunter