Diesel-U-Music - Diesel-U-Music : Muziek om U tegen te zeggen

Ancienne Belgique, 1 mei 2004

Diesel-U-Music - Diesel-U-Music : Muziek om U tegen te zeggen

Diesel-U-Music, 1 mei 04, Fabrieken Gent, met oa : Chicks On Speed, Glimmer Twins,
Adam F, Milennium Kru, Jan Van Biesen, TLP and many more...

O fortunata, o dei! Het kon de openingszin geweest zijn van een Latijnse tekst, maar het waren de woorden die ik uitgeroepen heb, nadat ik van Studio Brussel een duo-ticket voor dit pareltje gewonnen had. Vlug een vriend opgetrommeld en vertrokken richting Gent en aangekomen rond 23.00h. Toen al veel volk, maar er was nog geen topdj bezig. Dan maar wat wachten...
Culture Club viert feest en dat zullen we geweten hebben! De fabriekspanden waren een super uitgekozen lokatie. Vier zalen voor elk wat wils. (Een dnb-zaal, dance-zaal, electro-zaal en een hip-hop-urban-zaal).
Na een drum-and-bass opwarming van de Diesel-U-Music-winnaar, gingen we wat stoom afblazen (of tenminste dat dachten we) bij Chicks on Speed. Drie vurige dames in flashy, blacklight-getinte, veel te korte kleedjes. Wordy-rappinghood, We don't play guitars waren maar n van hun electrogetinte liedjes die ze brachten. En de zaal had niet veel nodig om uit hun dak te gaan: wat blote billen (die er zeker niet aan ontbraken) en hun typisch geil geschreeuw. De kers op de taart was toen ze de hekkens openstelden voor het publiek en de voorste rijen (inclusief mezelf) hun plaats eens mochten innemen. Nog helemaal onder de indruk van hun optreden, werd het nu helemaal opgedreven! Richting Adam F in de dnb-zaal. Drum and bass to the top! De ene mix na de andere konden je onmogelijk doen stilstaan.
Vooral niet toen ze fluitjes uitdeelden aan het publiek. Onze oren zullen het geweten hebben... Maar ach, het was leuk! Maar we hadden er nog niet genoeg van gekregen, eenmaal dat ons lichaam de smaak te pakken had gekregen, wilden we alleen nog meer. Het muzikaal orgasme kwam er bij The Glimmer Twins, toen ze mij en een wilde schone lieten dansen op het hoofdpodium. Na twee uur freaken, de tweeling van opwinding gekust te hebben, besloten we toch maar het ietsje kalmer aan te doen. Kwestie om ons lichaam de nabije uitputting te besparen. Het was tenslotte al 05.00h. Maar het feestje was nog lang niet ten einde. Jan Van Biesen wist ons nog te verrassen met switch tunes tot 06.00h. Toen tenslotte TLP zijn naam als pornoking waarmaakte en ons in de zwoelste RnB-tunes wist te gidsen...
Maar de tijd (en vooral de ongerustheid van mijn ouders) drong. Dan maar de nog halfvolle zaal verlaten en de trein richting 'thuis' nemen.
Met duizenden fladderende herinneringen in mijn hoofd toch maar drie uur proberen te slapen om de volgende dag goedgemutst op een communiefeest te staan.

Verdict: Diesel-U-Music is meer dan goedgekeurd!
7 januari 2023
Joke Staelens