Desertfest - Fotoreportage

Trix, 20 oktober 2023 - 22 oktober 2023

Desertfest - Fotoreportage

Na drie dagen rondwandelen in de woestenij van Trix hadden we blaren op de voeten en een droge keel (hoewel dat ook van iets anders kan zijn), aar een kamerbrede glimlach op het gelaat, die verraadt dat we drie dagen hebben mogen genieten van hoogstaand muzikaal geweld. 

Vanaf openervan de eerste dag Margarita Witch Cult tot het laatste akkoord van de rijzige Polen van Dopelord was het duimen en vingers aflikken. Te veel hoogtepunten om ze allemaal te vermelden, maar bleven ons bij van de eerste dag: de knalprestaties van The Ocean (vakwerk) en Quicksand (de verrassing). En het deed ons ook veel plezier te zien dat gitarist Dango van Truckfighters terug als vanouds vrolijk kon rondspringen. 

De tweede dag overtrof zowaar nog de eerste met een indrukwekkend The Vintage Caravan (die ongelooflijk gegroeid zijn) en het grote podium best konden vullen met drie. Ook Mantar kon dat en die waren maar met twee. Met een dikke fuck-you-attitude beukten ze loeihard op de trommelvliezen. De band met de langste reistijd was zonder meer Khan, een ontdekking en een aanvulling op de moderne psychedelische rockbands. 

Op dag drie zagen we Fire Down Below de Canyon stage in vuur en vlam zetten, kregen we een fuck-you-les van Eyehategod, zagen we zangeres Marcella van Black Mirrors rocken met bolle buik (het was de voorlaatste show), en kregen we eindelijk Steve Albini's Shellac nog eens te zien en te horen. En wat bleek? Samen met bassist Bob Weston en drummer Todd Trainer blijken ze gelukkig nog steeds eigenwijze dwarse muziek te maken. Satanic Witch was de verrassingsact van de laatste dag. Dat bleken een reeks bekenden te zijn (een beetje Wolvennest meets E-L-R meets Length of Time) die met zijn allen lekkere black metal produceerden. Hou hen in het oog!

Wij noteren nu al 18 tot 20 oktober voor volgend jaar in de agenda voor een nieuw avontuur in de woestijn. 

Desertfest @ Trix - 20-22/10/23

 

25 oktober 2023
Bert Gysemans